Pod Jedlami Sp. z o.o. realizuje projekt pn. ,, Rozwój i podniesienie konkurencyjności hotelu poprzez wzbogacenie oferty o dostosowaną do zmienionych potrzeb sanitarno – zdrowotnych strefę gastronomiczno - rozrywkową obejmującą wiatę grillową i restaurację z ogrodem zimowym wraz z wprowadzeniem innowacyjnej technologii informacyjno-komunikacyjnej obsługi gości.” dofinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 3.2 RPO WSL 2014-2020 r.
Przedmiot projektu: wprowadzenie nowych rozwiązań gastronomiczno-rekreacyjnych oraz innowacji organizacyjnych i marketingowych w obiekcie hotelowym poprzez rozbudowę infrastruktury oraz wdrożenie nowoczesnych rozwiązań TIK.
Zakres projektu obejmuje: zaprojektowanie i budowę wiaty grillowej, która jest odpowiedzią na zapotrzebowanie klientów grupowych, a także znaczny wzrost zainteresowania regionalnymi produktami. Dodatkowym elementem zabudowy będzie tradycyjna wędzarnia. Kontynuacją rozwoju części gastronomicznej obiektu będzie zaprojektowanie i budowa przeszklonej restauracji w formie ogrodu zimowego. Uzupełniającym działaniem będzie zakup i wprowadzenie w pokojach hotelowych interaktywnych urządzeń mobilnych wykorzystujących nowoczesne oprogramowanie do realizacji procesu komunikacji, składania zamówień oraz przekazywania informacji.
Efekty realizacji projektu: wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa, utrzymanie miejsc pracy oraz zwiększenie zatrudnienia.
Wartość całkowita projektu: 1 230 491,45 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 799 999,62 PLN