Gościom, którzy nie chcą lub nie mogą korzystać z tradycyjnych posiłków, albo też mają ochotę spróbować czegoś nowego, proponujemy wybór jednej z kilku oferowanych przez Hotel*** Pod Jedlami diet niestandardowych.

Nasza kuchnia jest w pełni przygotowana do serwowania Państwu posiłków nie zawierających określonych w diecie produktów. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa posiłki:

  • bezglutenowe - jesteśmy członkiem programu "Menu bez glutenu", załoga naszej kuchni została gruntownie przeszkolona przez specjalistów z Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej (www.celiakia.pl).
  • bezcukrowe - wszystkie posiłki możemy przygotować bez cukrów, korzystając ze specjalnych produktów. W przypadku zgłoszenia takiej potrzeby - eliminujemy także produkty z zawartością glukozy, fruktozy czy syropu glukozowo-fruktozowego
  • bezkazeinowe - w zależności od oczekiwań osoby na diecie korzystamy z mleka kokosowego, ryżowego czy sojowego
  • lekkostrawne - dzięki wieloletniemu doświadczeniu możemy przygotować także posiłki bardzo lekkie, oparte na jasnym, chudym mięsie oraz dużej ilości warzyw i owoców

 

Jeśli pragną Państwo „zrzucić” kilka zbędnych kilogramów i nabrać zdrowych nawyków żywieniowych - polecamy nasz dwutygodniowy program dietetyczny.

Dieta 1200 kalorii została opracowana przez dyplomowanego dietetyka w oparciu o metodę naukową i zawiera wszystkie składniki niezbędne do normalnego funkcjonowania organizmu.

 

Nie zapominamy o osobach, które zrezygnowały ze spożywania mięsa i często bezskutecznie poszukują ośrodków wypoczynkowych oferujących zbilansowanie żywienie wegetariańskie. W naszym menu znajdą one szeroki wybór smacznych i różnorodnych dań kuchni jarskiej.

Uprzejmie prosimy o uzgadnianie zamiaru korzystania z diety wegetariańskiej z recepcją Hotelu w czasie dokonywania rezerwacji pobytu.