Wszystkim Gościom odwiedzającym nasz Hotel w celach wypoczynkowych w cenie noclegu zapewniamy śniadania w formie bogatego szwedzkiego bufetu.

W godzinach 14:00-17:00 podajemy w restauracji 3-daniowe obiadokolacje, składające się z zupy, dania głównego, deseru oraz napoi zimnych i gorących. Na każdy dzień przygotowujemy odrębne, uzależnione od sezonu menu. Obiadokolacje te należy zamówić na miejscu lub na etapie dokonywania rezerwacji.

W godzinach 17:00-22:00 zapraszamy do Lobby Baru, gdzie można skorzystać z menu a'la carte (ostatnie zamówienia z kuchni przyjmujemy o 20:30).

Istnieje możliwość zamówienia wyżywienia z obostrzeniami dietetycznymi: bezglutenowego, bezcukrowego, bezkazeinowego czy bezjajecznego.

Specjalność kuchni hotelowej

Specjalność kuchni hotelowej

Naszą specjalnością są smaczne tradycyjne dania kuchni polskiej, śląskiej oraz potrawy charakterystyczne dla regionu cieszyńskiego.

Dbając o Państwa zdrowie, korzystamy z surowców pochodzących z ekologicznych lokalnych upraw i hodowli.

Śniadania

Nasze śniadania składają się z minimalnie 77 świeżych produktów, m.in.

Wędliny
Sery świeże i dojrzewające
Sery regionalne
Jajka gotowane
Pomidory, ogórki, papryka
Sałaty, warzywa
Sosy do sałatek na bazie oliwy, jogurtu, śmietany
Jogurty naturalne i owocowe
Mleko
Jajecznica
Kiełbaski na gorąco

Naleśniki
Bakalie
Płatki zbożowe
Pieczywo różnorodne
Śniadaniowe ciasto lub ciasteczka
Miód, dżem
Muesli
Herbaty: czarna, zielona i owocowe
Mięta
Kawa, w tym świeżomielona
Woda stołowa
Soki owocowe
Cytryna, cukier, śmietanka do kawy

 

 

Obiady

Na każdy dzień przygotowujemy odrębne menu, przykłady można znaleźć poniżej:

ZESTAW I

Bulion pomidorowy z grzankami czosnkowymi
Karczek pieczony w ziołach z naturalnym sosem
Talarki ziemniaczane
Surówka z rzepy, karotki duszone w maśle
Krucha babeczka z musem malinowym, sok, woda

Zestaw 2

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Roladka drobiowa nadziewana mozarellą i suszonymi pomidorami
Ziemniaki puree
Surówka z marchewki, bukiet warzyw gotowanych na parze
Deser Panna Cotta z wiśniami w syropie, sok, woda

Zestaw 3

Zupa selerowa z tartym ciastem i orzechami
Rolada schabowa z nadzieniem pieczarkowym
Szyszki ziemniaczane
Sałata z sosem ziołowym, brokuły gotowane na parze
Lody z bakaliami, sok, woda

Zestaw 4

Zupa z grzybów leśnych
Szaszłyk mięsno – warzywny
Ryż kolorowy
Sałatka pekińska, surówka z selera z ananasem
Kruche ciasto z owocami i pianką bezową, sok, woda

Zestaw 5

Żurek wiślański
Mieszek Beskidzki
Ziemniaki opiekane
Kapusta wiejska zasmażana, sałatka z buraczków
Ptasie mleczko waniliowe z karmelem, sok, woda

Zestaw 6

Zupa gulaszowa
Mix pierogów: ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami
Sałatka z czerwonej kapusty, surówka z marchewki z chrzanem
Sernik z bakaliami, sok, woda

Zestaw 7

Krem pieczarkowy
Łosoś pieczony z masełkiem czosnkowym
Dufinki ziemniaczane
Sałatka z pora, bukiet warzyw gotowanych na parze
Mus truskawkowy z bitą śmietaną, sok, woda